Javno povabilo inovativnimi podjetjem za priključitev k projektni aktivnosti – CAPACON EMS

Vse deležnike področja učinkovite rabe in pretvorbe energije v Sloveniji in Avstriji obveščamo, da smo projektni partnerji odprli raziskovalni izziv CAPACON.

O IZZIVU:

Področje fleksibilnosti proizvodnje, shranjevanja in porabe energije je trenutno eden od največjih izzivov s katerimi se soočamo v EU. V celotni EU so v teku priprave zakonodajnih okvirov za vzpostavitev trga s fleksibilnostjo energije (proizvodnja, shranjevanje, poraba). Področje fleksibilnosti energije naslavlja tudi projekt CapaCon. V okviru slednjega je bil vzpostavljen sistem za upravljanje z energijo (EMS – Energy Management System), ki vključuje raziskovalne sisteme v Avstriji in Sloveniji.

Podjetja z izdelki na področju EMS, proizvodnje, shranjevanja in porabe energije, ki so zainteresirana za vključitev in testiranje njihovih izdelkov v sistem storitve fleksibilnosti energije v okviru projekta CapaCon, so vabljena, da se nam pridružijo.

NAMEN POVABILA:

Izboljšati inovacijsko zmogljivost podjetij za razvoj naprednih, učinkovitih in pametnih izdelkov. Večina podjetij razvija komplementarno znanje in izdelke. Z ustrezno kombinacijo lahko privedejo do novih in bolj zapletenih produktov z večjo dodano vrednostjo.

KAKO SE PRIKLJUČIMO AKTIVNOSTI DEMONSTRACIJE “CAPACON EMS”?

priporočila za izboljšave izdelkov

1.) Izpolnite Tehnični vprašalnik do 15.09.2018
2.)
Izpolnjeno pošljite na capacon@teces.si

Sledite nam:
Twitter: @CAPACON_TECES

CAPACON_INVITATION_SI.docx (1,02 MB) Tehnični vprašalnik

STROKOVNA KOMISIJA
– bo na treh CAPACON področjih izbrala skupno po 1 primer.
3 izbrani uporabniški primeri bodo deležni celostne obravnave in priporočil v smislu doseganja višje povezljivosti produkta, višje energetske učinkovitosti, napredovanja v verigi vrednosti na podlagi priključitve produkta na CAPACON demonstracijo virtualnega EMS.

Vabljeni!