Izjemno veseli smo, da bomo 23. in 24. novembra 2017 del 21. mednarodnega kongresa v Pinkafeldu, kjer bo Fachhochschule študijsko središče ponovno kraj za srečanje strokovnjakov iz Avstrije in tujine.

Kongres e-nova 2017 se bo osredotočil na teme splošnega interesa: prihodnost stavb – digitalna, decentralizirana in ekološka.

Z osredotočanjem na stavbe in območja, e-nova obravnava trajnostne tehnologije z vidika energije in okolja, z letnim prilagojenim poudarkom. Zasnovana kot mednarodna znanstvena konferenca, e-nova obravnava tako znanstveno skupnost kot strokovnjake iz določenega področja. Prispevki iz raziskovalnih in razvojnih skupin, povezanih z aplikacijami, zagotavljajo pregled stanja znanstvenega razvoja ter možnosti in status praktične in tržne uporabnosti.

Teme kongresa: Kongres se začne z glavnim nagovorom, Energetski prehod in varstvo podnebja – ali smo res boljši od Trumpa?, govorca Volker Quaschning, Univerza uporabnih znanosti HTW Berlin. Glavni poudarek dvodnevnih tem kongresa bo podrobno razpravljal v večih sejah (nekatere v angleščini):

  • digitalizacija v gradbeni tehnologiji,
  • gradnja z nizko tehnologijo,
  • decentralizirane enote za oskrbo z energijo,
  • medsebojno povezovanje decentraliziranih ključnih akterjev in zmogljivosti,
  • LCA koncepti za stavbe,
  • pravni in normativni razvoj.

Kongres spremlja majhna razstava posameznih industrijskih podjetij.

Tukaj so podrobnejše informacije o kongresu v angleškem ali nemškem jeziku:

http://www.fh-burgenland.at/en/news-presse/veranstaltungen/e-nova-2017.